Trots op het veen, met “VEENKRACHT” en “Liedties van Zand en Veen”

Trots op het veen, met “VEENKRACHT” en “Liedties van Zand en Veen”

VEENKRACHT, dansen op het veen

“VEENKRACHT, dansen op het veen” gaat over verleden, heden en vooral toekomst van de veenkoloniën. Over de glasblazers, die zich er vanuit ver in Duitsland vestigden, waardoor grote industriële bedrijvigheid ontstond en Nieuw-Buinen hét bloeiende centrum van de glasindustrie was. Over het bijzondere van het gebied, over samenwerken en zelf initiatief tonen waardoor het nieuwe de kans krijgt. Een voorstelling om jong en oud te inspireren door de rijke historie. Om je te laten beseffen dat je trots kunt zijn op het veen.

veenkracht 01 400

“VEENKRACHT, dansen op het veen” komt naar je toe, zoals ooit het wagenspel, maar nu in een high tech en duurzaam decor. Een dynamische voorstelling van deze tijd, over toen en straks en de weg daartussen.

In het verhaal maakt de choreograaf een dans: Van krimp naar trots. Maar het lukt niet: “Alles smoort hier in het veen”. De wetenschapper wil helpen. Alleen: hoe? Welke rol speelt het verleden? Of de magie in het veen? En wat betekent die mysterieuze code? Net als vroeger gebeurt er ook nu van alles in het veen. Voordat dat zo helder is als glas… Maar dan wordt het ook helemaal duidelijk: In het verleden behaalde resultaten geven veel inspiratie voor de toekomst!

veenkracht 02 400

“VEENKRACHT, dansen op het veen” is een voorstelling van Maters & Roberti en wordt gespeeld door Marion Maters en Ellen Vierveijzer (www.maters-roberti.nl en www.kunstinleven.nl).

LIEDTIES VAN ZAND EN VEEN

Na de pauze bezingt Marion Maters de invloed die het Drentse zand en veen op een mens kunnen hebben. Met haar zelfgeschreven Drentse teksten komt Marion in “LIEDTIES VAN ZAND EN VEEN” heel dichtbij!
Marion gaat graag met haar publiek in gesprek en is een enthousiast vertelster. Grappig, serieus, ontroerend, gezellig. Menigeen verzucht na afloop van een voorstelling van Marion Maters dan ook: ‘Wat hebben we het leuk gehad!’

veenkracht 03 400

1e voorstelling vrijdag 22 maart 2019 om 15.00 uur, zaal open om 14.45 uur.
2e voorstelling vrijdag 22 maart 2019 om 19.30 uur, zaal open om 19.15 uur.

Een kaartje kost 2 euro 50, kaartverkoop in MFA Het Hunzehuys.

Ook nieuws voor het Hunzehuys

Stuur uw bericht naar ons op en wij kijken of deze geplaatst kan worden.