Nieuwsarchief

Medailles voor Borger op drukbezochte vogelshow

Vogelvereniging Kleurenpracht was in het weekend van 25-27 november met haar 48e show in MFA het Hunzehuys te Borger. Er werden 295 vogels ingezonden van een bijzonder goede kwaliteit met name bij de postuur en kleurkanaries met vetstof en pigment, gouldamadines en zebravinken. Kromsnavels waren eveneens goed vertegenwoordigd met een grote verscheidenheid en kwaliteit. Vanwege de vogelgriep was het in de periode vóór de show nog spannend, maar er waren geen belemmeringen om het evenement te houden.

Albert Sikkens van Kleurenpracht Borger won het zeer begeerde Bondskruis van de NBVV met een zebravink. Albert behaalde met deze zebravink 94 punten en werd tevens Kampioen bij de Tropen.

Jan Almoes uit Borger werd driedubbel kampioen met zijn gloster kanaries: Postuur-, Generaal- en Stammen-Kampioen. Jan werd bij de Postuurkanaries Kampioen met een gloster consort met 93 punten. Hij werd ook met 4 vogels Kampioen stam 370 punten. Bovendien werd hij ook nog generaalkampioen met een gemiddelde van 460 punten over 5 vogels.

De mooiste vogel op de show was van Jan Derks uit Annen van de vereniging Gieten, een vuurvleugelparkiet met 95 punten.

Het kampioenschap bij de Kleurkanaries met Pigment was voor Rik Weggen uit Schoonoord met een isabel pastel witte kanarie 92 punten. Harm Rutgers uit Borger deed het ook erg goed met zijn rood mozaïek kanarie rood type 2 met 92 punten en kampioen bij de vetstof kleur kanaries. Klaas Kuik uit Borger greep de eer bij de stellen met zijn zebravinken oranjeborst zwartborst bruin met 187 punten. Derby kampioen voor Gieten werd B. Steenge uit Gieten met een baardmannetje 93 punten en voor Borger was dat Harm Rutgers met kanarie rood mozaiek type 2 die 92 punten kreeg. Beste parkiet van Kleurenpracht was D. Duinkerken uit Zuidbroek met een kleine grasparkiet met 91 punten. Sharissa Hommes uit Schoonoord werd bij de Jeugd kampioen met een kanarie agaat opaal wit 91 punten. Met een kikuyu brilvogel met 94 punten werd Bert Steenge uit Gieten Kampioen Open Klasse.

De Bondsmedailles van de Ned. Bond van Vogelliefhebbers waren voor Rik Weggen, uit Schoonoord en voor Harm Rutgers en Jan Almoes, uit Borger en van de vereniging Gieten kwamen Bert Steenge en Jan Derks in aanmerking voor deze eer. Terwijl Sharissa Hommes de 6e bondsmedaille kreeg op aanwijzing van de keurmeesters.

Voor aanvang van de show bezochten de schoolkinderen in groepjes de show en mochten zij uit de vogels hun mooiste vogel van de show aanwijzen.

0
0
0
s2sdefault
Wij gebruiken cookies op onze website voor statische gegevens. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok