Nieuwsarchief

Grootse vogelshow in Het Hunzehuys


Warning: ob_start(): function '' not found or invalid function name in /var/www/vhosts/hethunzehuys.nl/httpdocs/templates/rt_fresco_responsive/html/layouts/memcache-0e.php on line 8

Van vrijdag 25 t/m zondag 27 november presenteren leden van de Vogelverenigingen uit Borger en Gieten 295 vogels op de 48e vogelshow van Borger.

Op de donderdag voorafgaand aan de tentoonstelling wordt er gekeurd bij kunstlicht door 5 keurmeesters van de Ned. Bond van Vogelliefhebbers.

De opening is op vrijdagavond om 20.00 uur. Aansluitend worden de bondsprijzen uitgereikt en de Kampioenen bekend gemaakt. Een ieder is hierbij van harte welkom.

Zaterdag zijn de vogels van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen en zondag van 10.00 tot 15.00 uur.

De uitreiking van de verenigingsprijzen vindt zondagmorgen plaats tijdens de "Koffiemorgen", zoals die traditiegetrouw wordt gehouden. Vanaf 11 uur biedt de vereniging de bezoekers een kop koffie met koek aan.

Wilt u meer weten over de verenigingen Borger en Gieten en de vogelliefhebberij, breng dan een bezoek en kom meer te weten over het kweken en de voeding van vogels. Vanaf 2015 is gekozen voor een andere wijze om gezamenlijk een vogeltentoonstellingen te houden. De leden willen hun enthousiasme voor de Verenigingen en hun shows laten zien. Door de grote variatie aan vogels wordt de bezoekers een aantrekkelijke expositie beloofd.

Datum: 25-27 november 2016.

Locatie: Het Hunzehuys te Borger, zaal De Zwaan.

Parkeren: ruime parkeergelegenheid achter Sporthal de Koel.

Toegang: gratis.

Een greep uit de vogels die op de show worden aangeboden: kleurkanaries, waaronder traditionele kleurslagen zoals geel, kanaries mozaïek en vogels met pigment (tekening). Verder postuurkanaries o.a. gloster consort (gladkop) en corona (met kuif), fife fancy’s (model knikker op een ei). Voorts 59 tropische vogels waaronder gouldamadines in diverse mooie kleuren, zebravinken, en japanse meeuwen, zilverbekjes, driekleurglansspreeuwen, kleine en grote parkieten. Verder agaporniden, bourkes, turquoisine, gustavi, tiricaparkiet, lori van de blauwe bergen, en de tropische diamantduifjes. Mede dankzij de leden van speciaalclubs voor kanaries, zebravinken, grasparkieten en vruchten en insecteneters, beschikken de verenigingen over een goede kwaliteit aan vogels.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Grootse vogelshow in Het Hunzehuys
Wij gebruiken cookies op onze website voor statische gegevens. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok