Nieuwsarchief

Medailles voor Borger op drukbezochte vogelshow

Vogelvereniging Kleurenpracht was in het weekend van 25-27 november met haar 48e show in MFA het Hunzehuys te Borger. Er werden 295 vogels ingezonden van een bijzonder goede kwaliteit met name bij de postuur en kleurkanaries met vetstof en pigment, gouldamadines en zebravinken. Kromsnavels waren eveneens goed vertegenwoordigd met een grote verscheidenheid en kwaliteit. Vanwege de vogelgriep was het in de periode vóór de show nog spannend, maar er waren geen belemmeringen om het evenement te houden.

Albert Sikkens van Kleurenpracht Borger won het zeer begeerde Bondskruis van de NBVV met een zebravink. Albert behaalde met deze zebravink 94 punten en werd tevens Kampioen bij de Tropen.

Jan Almoes uit Borger werd driedubbel kampioen met zijn gloster kanaries: Postuur-, Generaal- en Stammen-Kampioen. Jan werd bij de Postuurkanaries Kampioen met een gloster consort met 93 punten. Hij werd ook met 4 vogels Kampioen stam 370 punten. Bovendien werd hij ook nog generaalkampioen met een gemiddelde van 460 punten over 5 vogels.

De mooiste vogel op de show was van Jan Derks uit Annen van de vereniging Gieten, een vuurvleugelparkiet met 95 punten.

Het kampioenschap bij de Kleurkanaries met Pigment was voor Rik Weggen uit Schoonoord met een isabel pastel witte kanarie 92 punten. Harm Rutgers uit Borger deed het ook erg goed met zijn rood mozaïek kanarie rood type 2 met 92 punten en kampioen bij de vetstof kleur kanaries. Klaas Kuik uit Borger greep de eer bij de stellen met zijn zebravinken oranjeborst zwartborst bruin met 187 punten. Derby kampioen voor Gieten werd B. Steenge uit Gieten met een baardmannetje 93 punten en voor Borger was dat Harm Rutgers met kanarie rood mozaiek type 2 die 92 punten kreeg. Beste parkiet van Kleurenpracht was D. Duinkerken uit Zuidbroek met een kleine grasparkiet met 91 punten. Sharissa Hommes uit Schoonoord werd bij de Jeugd kampioen met een kanarie agaat opaal wit 91 punten. Met een kikuyu brilvogel met 94 punten werd Bert Steenge uit Gieten Kampioen Open Klasse.

De Bondsmedailles van de Ned. Bond van Vogelliefhebbers waren voor Rik Weggen, uit Schoonoord en voor Harm Rutgers en Jan Almoes, uit Borger en van de vereniging Gieten kwamen Bert Steenge en Jan Derks in aanmerking voor deze eer. Terwijl Sharissa Hommes de 6e bondsmedaille kreeg op aanwijzing van de keurmeesters.

Voor aanvang van de show bezochten de schoolkinderen in groepjes de show en mochten zij uit de vogels hun mooiste vogel van de show aanwijzen.

0
0
0
s2sdefault

Grootse vogelshow in Het Hunzehuys

Van vrijdag 25 t/m zondag 27 november presenteren leden van de Vogelverenigingen uit Borger en Gieten 295 vogels op de 48e vogelshow van Borger.

Op de donderdag voorafgaand aan de tentoonstelling wordt er gekeurd bij kunstlicht door 5 keurmeesters van de Ned. Bond van Vogelliefhebbers.

De opening is op vrijdagavond om 20.00 uur. Aansluitend worden de bondsprijzen uitgereikt en de Kampioenen bekend gemaakt. Een ieder is hierbij van harte welkom.

Zaterdag zijn de vogels van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen en zondag van 10.00 tot 15.00 uur.

De uitreiking van de verenigingsprijzen vindt zondagmorgen plaats tijdens de "Koffiemorgen", zoals die traditiegetrouw wordt gehouden. Vanaf 11 uur biedt de vereniging de bezoekers een kop koffie met koek aan.

Wilt u meer weten over de verenigingen Borger en Gieten en de vogelliefhebberij, breng dan een bezoek en kom meer te weten over het kweken en de voeding van vogels. Vanaf 2015 is gekozen voor een andere wijze om gezamenlijk een vogeltentoonstellingen te houden. De leden willen hun enthousiasme voor de Verenigingen en hun shows laten zien. Door de grote variatie aan vogels wordt de bezoekers een aantrekkelijke expositie beloofd.

Datum: 25-27 november 2016.

Locatie: Het Hunzehuys te Borger, zaal De Zwaan.

Parkeren: ruime parkeergelegenheid achter Sporthal de Koel.

Toegang: gratis.

Een greep uit de vogels die op de show worden aangeboden: kleurkanaries, waaronder traditionele kleurslagen zoals geel, kanaries mozaïek en vogels met pigment (tekening). Verder postuurkanaries o.a. gloster consort (gladkop) en corona (met kuif), fife fancy’s (model knikker op een ei). Voorts 59 tropische vogels waaronder gouldamadines in diverse mooie kleuren, zebravinken, en japanse meeuwen, zilverbekjes, driekleurglansspreeuwen, kleine en grote parkieten. Verder agaporniden, bourkes, turquoisine, gustavi, tiricaparkiet, lori van de blauwe bergen, en de tropische diamantduifjes. Mede dankzij de leden van speciaalclubs voor kanaries, zebravinken, grasparkieten en vruchten en insecteneters, beschikken de verenigingen over een goede kwaliteit aan vogels.

 

0
0
0
s2sdefault

Zomer Bingo

Voor € 3,50 de hele avond heerlijk bingo spelen!

En natuurlijk kunt u elke ronde leuke prijzen winnen... Doe mee!

Waar: Het Hunzehuys
Wanneer: donderdag 2 juni 2016
Tijd: 19.30 uur

ZomerBingo

 

 

0
0
0
s2sdefault

Informatieavond ANBO/Algemene Seniorenvereniging

Door problemen met de landelijke organisatie is vorig jaar de ANBO afdeling Borger opgeheven.

Echter, in veel plaatsen van Drenthe wordt momenteel een nieuwe vereniging opgericht, en ook in Borger is er een initatief om te komen tot een Algemene Seniorenvereniging.

Hierover wordt op dinsdag 24 mei een informatieavond georganiseerd.

Aanvang: 19.00 uur

Locatie: Dorpshuis Het Hunzehuys in Borger

Iedereen is daar hartelijk welkom. Kunt u niet komen maar hebt u wel interesse, belt u dan even met een van de initiatiefnemers:

 • Tjakkie Sureveen (235770)
 • Geesje Venema (235420)

 

 

0
0
0
s2sdefault

Biljart team "De Heerdstee 2" wint met overmacht de beker

Tijdens de Algemene vergadering van de DGB (Drents-Groninger Biljarters) gehouden op 12 mei 2016 werd de einduitslag van de Zuid-Oosthoek competitie 2015–2016 bekend gemaakt. Deze competitie wordt onder leiding van de heren H Weitering, H. Arends en competitieleider dhr. A. Noordam georganiseerd voor biljarters van 55 jaar en ouder. Deze competitie bestaat uit een 11-tal teams van verschillende biljartverenigingen uit de zuidoostelijke grensstreek van Groningen en Drenthe. Vanaf begin september t/m halfweg maart strijden deze teams om de felbegeerde wisselbeker. Biljartvereniging "De Heerdstee" met als thuishaven MFA "Het Hunzehuys" in Borger speelt in deze competitie mee met 2 teams: "De Heerdstee 1" en "De Heerdstee 2".

Kampioen Zuid-Oosthoek competitie 2015-2016 is geworden "De Heerdstee 2". Het team veroverde met een totaal van 262 gescoorde punten en met een voorsprong van 45 punten op nummer 2 met overmacht de wisselbeker. Teamdeelnemer de hr. J. Breetveld leverde nadat hij dit seizoen ook clubkampioen is geworden met een aantal van 53 wedstrijdpunten een grote bijdrage aan het teamsucces, en sleept hierdoor voor de 2e keer dit seizoen een wisselbeker in de wacht. De "Heerdstee 1" eindigde na een spannende eindfase op een prachtige 3e plaats, deze plaats is mede te danken aan de hr. R. Machiel met een geweldige totaalscore, hoogste van de gehele competitie, van 55 wedstrijdpunten.

heerdstee kampioen 400

Op de foto van L. naar R. de heren J. Breetveld, R. Dijkstra, E. Strockmeijer (teamleider), J.Mets, S. Serra en U. Evenhuis.

Einduitslag (punten):

 1. De Heerdstee 2 (262)
 2. Wijkplaats (217)
 3. Heerdstee 1 (211)
 4. Aailand 4 (209)
 5. Aailand 2 (208)
 6. Dorpshuis (207)
 7. Aailand 1 (206)
 8. Aailand 3 (200)
 9. Heemborg (200)
 10. Brughuus (200)
 11. A.I.B.O. (169)

 

 

0
0
0
s2sdefault
Wij gebruiken cookies op onze website voor statische gegevens. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok