Actueel

Laatste vogelshow van Kleurenpracht Borger

Van 23-25 november showen 15 leden van Vogelvereniging Kleurenpracht 201 vogels op de laatste show van de vereniging, die dit jaar 51 jaar bestaat. De leden hebben voor deze laatste show hun best gedaan om zich met de mooiste vogels te presenteren. De show wordt weer gehouden in Het Hunzehuys te Borger.

Op de show zijn eigen kweek vogels te bewonderen in allerlei soorten, zoals kleurkanaries, kanaries met mozaïek tekening en vogels met pigment. Verder zijn er 56 postuurkanaries o.a. gloster consort (gladkop) en corona (met kuif), fife fancy’s (model knikker op een ei) en nieuw voor onze show de Irish Fancy. Ook zijn er tropische vogels, o.a. gouldamadines in diverse mooie kleuren, zebravinken, en japanse meeuwen, rijstvogels, driekleurglansspreeuwen, kleine en grote parkieten, agaporniden, catarina en bourke en turquoisine parkieten, europese cultuurvogels, Californische kuifkwartels, diamantduifjes en nog vele andere soorten.

Mede dankzij de leden van speciaalclubs voor kanaries, zebravinken, grasparkieten en vruchten en insecteneters, beschikken we over een goede kwaliteit aan vogels.

Donderdag 22 november wordt er gekeurd bij kunstlicht door 4 keurmeesters van de Ned. Bond van Vogelliefhebbers.

Vrijdagavond 23 november om 20.00 uur vindt de opening plaats, dan worden tevens de bondsprijzen uitgereikt. De Kampioenen worden bekend gemaakt en vanaf de opening is een ieder van harte welkom op de tentoonstelling.

Zondag 25 november wordt de koffiemorgen gehouden, vanaf 11.00 uur biedt de vereniging de bezoekers een kop koffie met koek aan. Ook om 11.00 uur huldigen wij jubilaris Peter Sanders die 40 jaar lid is van de Ned. Bond van Vogelliefhebbers. Tevens worden dan de verenigingsprijzen uitgereikt.

De bezichtigingstijden zijn:

  • Vrijdag 23 november vanaf 20.00 uur.
  • Zaterdag 24 november van 10.00-17.00 uur.
  • Zondag 25 november van 10.00-15.00 uur.

De toegang is gratis.

Wilt u meer weten over de nieuw opgerichte Vereniging Borger, Nieuw-Buinen, Odoorn en de vogelliefhebberij, breng dan een bezoek en kom meer te weten over:

  • Hoe moet ik vogels houden en kweken.
  • Hoe zit het met de voeding van deze vogels.
  • Welke aandacht verdienen zij.

 

Wanneer: 23, 24 en 25 november 2018.

Waar: Het Hunzehuys, Zaal de Zwaan, Molenstraat 3F te Borger.

Bij Het Hunzehuys is naast Sporthal de Koel volop parkeergelegenheid.

 

De vogelverenigingen Borger, Nieuw-Buinen en Odoorn hebben gezocht naar een samenwerking waarbij zij uiteindelijk tot één vereniging zijn gekomen. Ingaande het jaar 2019 zijn alle leden van deze verenigingen hierbij ondergebracht.

 

0
0
0
s2sdefault
Wij gebruiken cookies op onze website voor statische gegevens. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok