Actueel

Jubileumshow Vogelvereniging Kleurenpracht

Ter viering van het 50-jarig jubileum van Vogelvereniging "Kleurenpracht" Borger, wordt van 24-26 november 2017 een jubileumshow georganiseerd in Het Hunzehuys te Borger.

In zaal De Zwaan showen leden van vogelverenigingen uit Borger, Gieten, Nieuw Buinen en Odoorn in totaal 333 vogels. De verenigingen hebben gezocht naar een oplossing om een impuls te geven aan deze speciale show, waardoor een grotere verscheidenheid aan vogels aanwezig kan zijn. Dat dit is gelukt blijkt uit dat er in Gieten meer inzenders en vogels waren op hun eerder gehouden show. Er is op de show een grotere inbreng mede dankzij de leden uit Gieten en daardoor ook een mooie gevarieerde collectie vogels en voor de bezoekers een mooie show.

Op de show zijn eigen kweek vogels te bewonderen in allerlei soorten, zoals 57 kleurkanaries waaronder de traditionele kleurslag geel, maar ook kanaries, mozaïek en vogels met pigment (tekening). Verder zijn er 48 postuurkanaries o.a. gloster consort (gladkop) en corona (met kuif), fife fancy’s (model knikker op een ei). Ook zijn er 59 tropische vogels o.a. gouldamadines, diverse mooie kleuren, 57 zebravinken, en japanse meeuwen, zilverbekjes, driekleurglansspreeuwen, kleine en grote parkieten, en o.a. ook agaporniden, bourkes, turquoisine, gustavi, tiricaparkiet, lori van de blauwe bergen, europese cultuurvogels, Californische kuifkwartels, diamantduifjes en nog vele andere soorten. Mede dankzij de leden van speciaalclubs voor kanaries, zebravinken, grasparkieten en vruchten en insecteneters, beschikken de verenigingen over een goede kwaliteit aan vogels.

Donderdag 23 november wordt er gekeurd bij kunstlicht door 5 keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Vrijdagavond 24 november om 20.00 uur wordt de opening verricht door burgemeester Seton, die tevens de bondsprijzen gaat uitreiken. De Kampioenen worden bekend gemaakt en vanaf de opening is een ieder van harte welkom op de tentoonstelling. De vogels kunnen worden bezichtigd op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 tot 15.00 uur.

Tijdens de "Koffiemorgen", zondag om 11.00 uur, worden 5 jubilarissen gehuldigd die 40 en 50 jaar lid zijn van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers, en waarvan er één lid oprichter is van Kleurenpracht Borger. Tevens worden dan de verenigingsprijzen uitgereikt. Tijdens de "Koffiemorgen" biedt de vereniging de bezoekers een kop koffie aan met koek.

Wilt u meer weten over de verenigingen Borger, Gieten, Nieuw Buinen en Odoorn of de vogelliefhebberij in het algemeen, breng dan een bezoek en kom meer te weten over:

  • Hoe moet ik vogels houden en kweken
  • Hoe zit het met de voeding van deze vogels
  • Welke aandacht verdienen zij

 

Datum: 24, 25 en 26 november 2017

Locatie:  MFA "Het Hunzehuys" te Borger, zaal "De Zwaan"

Parkeren: Er is ruime parkeergelegenheid achter sporthal De Koel

Geopend: Vijdag 20-22 uur, zaterdag 10-17 uur, zondag 10-15 uur

Toegang: Gratis

 

 

0
0
0
s2sdefault
Wij gebruiken cookies op onze website voor statische gegevens. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok