Actueel

Gratis Boekstartuurtje 18 januari

boekstart 400

 

Elke maand is er in de Openbare Bibliotheek van Borger een gratis Boekstartuurtje voor kinderen van anderhalf tot vier jaar.

Tijdens het uurtje lezen we voor, zingen liedjes, doen we spelletjes of maken een eenvoudig knutselwerkje.

Boeken lenen mag ook. Lid worden is gratis voor kinderen tot 19 jaar.

We beginnen telkens om 09.30 uur

Boekstartuurtje januari 2019

Vrijdag 18 januari
Thema: winter

Locatie: Openbare Bibliotheek in Het Hunzehuys, Molenstraat 3F te Borger.

 

bibliotheek 400

 

0
0
0
s2sdefault

Laatste vogelshow van Kleurenpracht Borger

Van 23-25 november showen 15 leden van Vogelvereniging Kleurenpracht 201 vogels op de laatste show van de vereniging, die dit jaar 51 jaar bestaat. De leden hebben voor deze laatste show hun best gedaan om zich met de mooiste vogels te presenteren. De show wordt weer gehouden in Het Hunzehuys te Borger.

Op de show zijn eigen kweek vogels te bewonderen in allerlei soorten, zoals kleurkanaries, kanaries met mozaïek tekening en vogels met pigment. Verder zijn er 56 postuurkanaries o.a. gloster consort (gladkop) en corona (met kuif), fife fancy’s (model knikker op een ei) en nieuw voor onze show de Irish Fancy. Ook zijn er tropische vogels, o.a. gouldamadines in diverse mooie kleuren, zebravinken, en japanse meeuwen, rijstvogels, driekleurglansspreeuwen, kleine en grote parkieten, agaporniden, catarina en bourke en turquoisine parkieten, europese cultuurvogels, Californische kuifkwartels, diamantduifjes en nog vele andere soorten.

Mede dankzij de leden van speciaalclubs voor kanaries, zebravinken, grasparkieten en vruchten en insecteneters, beschikken we over een goede kwaliteit aan vogels.

Donderdag 22 november wordt er gekeurd bij kunstlicht door 4 keurmeesters van de Ned. Bond van Vogelliefhebbers.

Vrijdagavond 23 november om 20.00 uur vindt de opening plaats, dan worden tevens de bondsprijzen uitgereikt. De Kampioenen worden bekend gemaakt en vanaf de opening is een ieder van harte welkom op de tentoonstelling.

Zondag 25 november wordt de koffiemorgen gehouden, vanaf 11.00 uur biedt de vereniging de bezoekers een kop koffie met koek aan. Ook om 11.00 uur huldigen wij jubilaris Peter Sanders die 40 jaar lid is van de Ned. Bond van Vogelliefhebbers. Tevens worden dan de verenigingsprijzen uitgereikt.

De bezichtigingstijden zijn:

  • Vrijdag 23 november vanaf 20.00 uur.
  • Zaterdag 24 november van 10.00-17.00 uur.
  • Zondag 25 november van 10.00-15.00 uur.

De toegang is gratis.

Wilt u meer weten over de nieuw opgerichte Vereniging Borger, Nieuw-Buinen, Odoorn en de vogelliefhebberij, breng dan een bezoek en kom meer te weten over:

  • Hoe moet ik vogels houden en kweken.
  • Hoe zit het met de voeding van deze vogels.
  • Welke aandacht verdienen zij.

 

Wanneer: 23, 24 en 25 november 2018.

Waar: Het Hunzehuys, Zaal de Zwaan, Molenstraat 3F te Borger.

Bij Het Hunzehuys is naast Sporthal de Koel volop parkeergelegenheid.

 

De vogelverenigingen Borger, Nieuw-Buinen en Odoorn hebben gezocht naar een samenwerking waarbij zij uiteindelijk tot één vereniging zijn gekomen. Ingaande het jaar 2019 zijn alle leden van deze verenigingen hierbij ondergebracht.

 

0
0
0
s2sdefault

Geen Bingo op 15 november!

Mededeling:

Door omstandigheden is er donderdagavond 15 november géén Bingo in Het Hunzehuys.

Donderdag 20 december is de volgende Bingo.

Dank voor uw begrip!

0
0
0
s2sdefault

Verbeter je gezondheid met Isabel Sips

Energie is de basis van alles. Jouw energie is bepalend voor je eigen fysieke, emotionele, mentale en spirituele gezondheid.

Wil jij bewust(er) worden van hoe je eigen energie werkt? En van hoe je gedachtes en emoties je energie en gezondheid beïnvloeden?

Kom naar de lezing van Isabel Sips!

Dinsdag 27 november 19.30 uur – Hunzehuys Borger

  • Bijdrage deelname lezing: € 5,- p.p.
  • Extra optie: Korte persoonlijke healingsessie na lezing: € 10 p.p.
  • Aanmelden bij Bjelke Debruijn via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-10675074

Lezing Isabel Sips 400

Isabel Sips

Docent en energetisch therapeut voor bewustwording, vitaliteit en gezondheid.

“Ik ben ervan overtuigd dat energie de basis is van alles. Hiermee omgaan zie ik als toevoeging in ieders leven.”

Achtergrondinformatie: isabelsips.nl / lezingborger

 

0
0
0
s2sdefault

Albert Hutten over ambulancehulpverlening

Op 6 december a.s. organiseert Albert Hutten een voorstelling over ambulancehulpverlening.

nieuws alberthutten 600

Albert Hutten maakt voorstellingen rond gebeurtenissen waar hij in terechtkomt. Daarmee geeft hij een kijkje achter de schermen van zijn werk als hulpverlener. ''Het publiek stelt het op prijs de verhalen in openheid aan te horen, waardoor er een zekere breekbaarheid zichtbaar wordt. Dat was best een lastige opgave, want hoe maak je een voorstelling over zaken als leven en dood, kanker, plotseling noodlot... waar je als professional dagelijks mee te maken krijgt. Het doel blijft om de mensen iets mee te geven.'' De verhalen en aanvullende liedjes moeten het werk doen! Serieuze scènes worden afgewisseld met (pop)songs en humoristische fragmenten. Je gaat beslist onder de indruk weer naar huis.

nieuws alberthutten 2 600

De toegang is gratis, aan het einde van de avond is er een inzameling voor serious request.

Er zijn 30 plaatsen beschikbaar.

De aanvang is om 20.00 uur.

Meer informatie vindt u op alberthutten.nl

Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of hier bij de bar van het Hunzehuys.

0
0
0
s2sdefault
Wij gebruiken cookies op onze website voor statische gegevens. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok